Dit doen wij

Schadeclaim voor PAS-melders

Geplaatst: 25-04-2024

Heeft uw bedrijf schade geleden door een van tafel geveegde PAS-melding? Dien dan nu uw schadeclaim in. Zelfs als u nog niet goed weet wat de hoogte van de schade is. De termijn voor het indienen van een PAS-schadeclaim vervalt op 29 mei aanstaande. 

Het is 5 jaar geleden dat de Raad van State het Programma Aanpak Stikstof (PAS) van tafel veegde. Voor veel ondernemers brak hiermee een periode van onzekerheid aan. Ze hadden immers geen toestemming meer voor bepaalde activiteiten die extra stikstofuitstoot veroorzaken. Velen hadden al wel kosten gemaakt om stikstofruimte te kopen of een vergunning aan te vragen. Ook huurden veehouders specialisten in voor juridisch advies.

Schadeclaim

Sinds 1 oktober is een Commissie schadevergoeding PAS-melders van start gegaan. Dat betekent dat PAS-melders die schade hebben geleden waar het Rijk aansprakelijk voor is, een schadeclaim konden gaan indienen. Er zijn geen duidelijke regels over welke schade vergoed kan worden. Elke aanvraag wordt individueel behandeld.

Deadline voor het indienen van een claim

Als u schade heeft geleden door een verkeerde beslissing van de overheid, moet u binnen vijf jaar een schadeclaim indienen. Op 29 mei 2024 vervalt deze mogelijkheid. Ook als u nog niet precies weet hoe groot de schade is, is het belangrijk om op tijd een claim in te dienen. U behoudt de mogelijkheid om later meer informatie door te geven.

Advies nodig?
Heeft u vragen over de afwikkeling van schade voor PAS-melders? Dan helpen we u graag.
Een schadeclaim indienen doet u via de website van RVO of via het mailadres: schadeclaims.pasmeldingen@minlvn.nl. 

 

Nieuws overzicht